آموزش مهارت های ایمنی به کودکان، در واقع به منظور افزایش توان و قابلیت کودک در حفظ سلامت خود در برابر حوادث و سوانح انجام می شود. گسترش این دسته از مهارت ها از جمله اهداف تربیتی در سیستم آموزشی کشورهاست و در کشور ما نیز این مهارت ها از دوران مهد کودک آغاز می شود. ما نیز در سرزمین غنچه ها همه ساله کودکان را با آموزش های لازم در خصوص موضوع ایمنی آشنا می سازیم.
نکات ایمنی در خانه برای پیشگیری از آتش سوزی
ایمنی کودکان در برابر آتش سوزی یعنی آشنایی کودک با مواردی که امنیت جانی او را به خطر می اندازد . بچه از دو سالگی به بعد به راحتی قادر است کبریت را آتش بزند. کبریت و همه ی وسائل آتش زا را در کشوهای کلید دار نگهداری کنید. مراقب کودکان باشیم .هیچ گاه بچه ها را با گاز یا شمع روشن تنها نگذارید، حتی برای مدت کوتاه . به کودکان یاد بدهید که به فندک و کبریت دست نزنند و اگر جایی روی زمین آنها را پیدا کردند، به شما بدهند. به آنها توضیح بدهید که ممکن است لباسشان بسوزد و یا حتی آتش بگیرد و باعث آتش سوزی کل خانه شود.
در مورد ایمنی کودکان در برابر آتش سوزی به آنها آموزش دهید که چراغ، ضبط، تلویزیون و وسائل الکتریکی را پس از استفاده خاموش کنند. بچه ها نباید لباس و اسباب بازی های خود را روی لامپ و بخاری بگذارند حتی وقتی که خاموش است.
نکات ایمنی در قبال آتش را به کودکان یاد بدهیم
- حتما فرزندان را با نکات ایمنی در هنگام آتش سوزی آشنا کنید و ایستادن دراز کشیدن و غلتیدن را تمرین کنید. به کودکان بیاموزیم در چنین شرایطی اصلاً ندوند . به او بگویید اگر بدود، باد موجب شعله ور شدن آتش می شود. روی زمین دراز بکشد و صورتش را با دست بپوشاند، غلط بزند تا آتش خاموش شود. فورا روی تمام قسمت های سوخته کمپرس آب سرد بگذارید و از کمک های اولیه استفاده کنید.
- حتما دستگاههای هشدار دهنده را در منزل خود نصب کنید تا در صورت آتش گرفتن و در نتیجه بلند شدن دود بسرعت واکنش نشان دهند. توجه داشته باشید که این دستگاهها می توانند تا ۵۰ درصد از بروز مشکلات بعدی به وجود آمده پیشگیری کنند.
- باید به کودک خود آموزش دهید تا در صورت متوجه شدن علائم آتش مانند دود و یا شعله های آتش چگونه به مراکز آتش نشانی اطلاع دهند.